Program

Följ passen bekvämt hemifrån soffan, skrolla ner för att komma till sändningen!

10.00          Redo för anställning!

Prognoser för framtidsyrken från Arbetsförmedlingen. Tips om vilka jobb som finns och vilka utbildningar som krävs. Hur gör man för att hitta rätt utbildning? Var hittar jag som arbetssökande information? ”Röster från verkligheten” – från arbetsgivare

Medverkande: Elin Liljeblad, strateg på Region Sörmland och Jesper Schönbeck, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen

11.30          Alternativa utbildningsformer

Måste jag gå samma utbildningsväg som alla andra?- Mälardalens Högskola, Linköpings Universitet och Campus Nyköping berättar om vilka alternativa utbildningsformer man kan välja. Visste du att man till exempel kan utbilda sig till lärare samtidigt som man jobbar som lärare? Eller att man kan bygga ihop sin egen examen av fristående kurser? Eller varför inte gå en Yrkesutbildning där du kan kombinera teori och praktik?
Medverkande: Mait Walderlo, Mälardalens Högskola, Carina Wallin, studie- och yrkesvägledare på Campus Nyköping, samt Lucas Raihle via länk från  Linköpings Universitet.

13.00        Highway to ny karriär!

Möt personer som bytt bana och som vill inspirera fler att våga göra det samma!
De har haft en karriär eller ett yrke, en lång utbildning och har jobbat länge inom sina respektive branscher. Sen hände något på vägen. Vissa behövde tänka om, välja nytt och våga. För att man måste eller för att man ville. Möt fyra modiga personer som av olika anledningar bytt bana. Låt dig inspireras!

Medverkande: Tomas Bergli, Shirin Amin, Jarmo Larsson Lager och Tina Säther

14.30          Oanade utbildningsmöjligheter i Nyköping & Oxelösund

Studera på hemmaplan. Eller på distans.

Mälardalens Högskola, Linköpings Universitet, Campus Nyköping och Campus Oxelösund informerar om vilka utbildningar som de har att erbjuda!

Medverkande: Rosmari Gärdin, utbildningschef Campus Nyköping, Campus Oxelösund, Stefan Eck och Jessica Holmgren från Mälardalens Högskola.

10.00            Framtidsyrken

Få koll på vilka branscher och yrken som behöver rekrytera nu och framöver. Här finns jobben, både inom offentlig sektor, kommun och privat näringsliv.
Medverkande: Henny Larsson, HR-chef Oxelösunds kommun och Jonas Magnusson, teamchef Sogeti Sverige AB, Nyköping

11.30          Coachning – hitta dina styrkor och förändra ditt liv!

Charlotte Fogel och Pia Berg, professionella coacher, i ett samtal om hur man kan ta reda på sina styrkor och förändra sitt liv. Ta ansvar för ditt liv och nå dit du vill. Inspiration för alla!

Medverkande: Charlotte Fogel och Pia Berg

13.00          Stick ut i ditt jobbsök!

Experter inom rekrytering och bemanning delar med sig av sina bästa tips och råd för hur du kan tänka utanför ”comfort-zonen” när det gäller att ta reda på jobbmöjligheter och landa det jobbet du så gärna vill ha.

Medverkande: Pär Lyckbring, Manpower Nyköping, Sofia Eirsköld, HR-partner Nyköpings kommun och Jonas Magnusson, teamchef Sogeti Nyköping.

14.30          Inspirationsföreläsning “Jag lever min dröm”

Två vägar, olika bakgrunder men samma målbild. Mohammed Mouaid och Caxton Njuki berättar om sina liv från tonåren till att idag vakna upp och känna att ”Jag lever min dröm!”. De kommer dela med sig av med- och motgångar, framgångsnycklar och vikten av perspektiv i tuffa situationer. Denna eftertraktade föreläsning lämnar ingen oberörd.

Medverkande: Mohammed Mouaid, utsedd till Sveriges mest rekommenderade mäklare 2 år efter han tog sin mäklarlicens. Caxton Njuki har coachat idrottare från klubb till landslag under många år och står ofta på scenen som konferencier, inspiratör och moderator.

10.00          Snabbkurs- steg för steg till eget företag!

Hitta din idé och gör en affärsplan, räkna på ekonomin, välj rätt bolagsform. F-skattsedeln blir ditt körkort och här finns det stöd att få.

Medverkande: Birgit Båvner, Nyföretagarcentrum Östra Sörmland.

“Det här erbjuder vi företag hjälp med!” En hälsning via inspelad film från Sörmlands Sparbank

Medverkande: Alexander Flygare

11.30          Ekonomi- Lätt som en plätt!

Tänk vad mycket roligare och smidigare det är att driva företag med lönsamhet när man har koll på ekonomin! Louise Strömberg får ekonomin att verka plättlätt!

Medverkande: Louise Strömberg, Auktoriserad revisor, Rådek

13.00          Employer Branding- Attraktiva arbetsgivare!

Vilka medarbetare vill och behöver ni attrahera idag och de kommande åren?
För att bli och fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare så behöver vi förstå vår omvärld och omvärldstrenderna.
Vi behöver också lägga en ärlig blick på vår egna organisation och fråga oss hur vi står oss som arbetsgivare i den nya kontexten. Idag räcker det inte att vara bäst i sin bransch eller på orten. Satsa på bäst i Sverige!

Medverkande: Kim Swing, HR Business Partner, Ahlsell Sverige.

14.30     Triss i Entreprenörer- Hur ska man tänka när det är dags att plocka in kapital?

De har alla startat och driver framgångsrika företag inom helt olika branscher. Ta del av tre inspirerande entreprenörskapsresor och diskussioner kring hur man ska tänka när det är dags att plocka in kapital för att få sitt bolag att växa.

Medverkande: Karin Bjärle, vd på PS of Sweden, Ahmad Eid Vd på AE Active & Finance AB och Conny Karlsson, Vd på Livable Orb.